Castelul Corvinilor

Cetatea Hunedoarei, devenită ulterior castel al celui mai strălucitor rege al Ungariei, Matia Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, reprezintă un monument medieval singular în România, ce impresionează prin elementele de arhitectură civilă și militară, fiind unul dintre cele mai atractive din Europa.

Castelul Corvinilor domină întregul oraș prin aspectul său grandios și atrage curioșii prin poveștile și legendele pe care le păstrează între zidurile sale de mai bine de 600 de ani. Un tur al Castelului îți va dezvălui o arhitectură unică, spectaculoasă, atât la interior, cât și la exterior, iar dacă vei alege să faci o vizită ghidată, vei afla o mulțime de date istorice, legende și curiozități despre acest edificiu medieval.

Sala Dietei, Sala Cavalerilor, logiile, galeriile cu arcuri, celebra fântână, turnurile și bastioanele ce se ridică semețe sunt, fiecare în parte, puncte de interes pentru vizitatorii de toate vârstele care s-au hotărât să treacă maiestuosul pod spre intrarea castelului. Chiar dacă nu ești un împătimit al monumentelor istorice, tot vei fi impresionat de unicitatea acestui castel care a fost ales de regizori, și nu de puține ori, ca loc de filmare pentru producții cinematografice internaționale și spoturi publicitare. Certificatul de Excelență TripAdvisor, acordat Castelului Corvinilor în 2016, ne îndreptățește să credem că nu vrei să ratezi acest obiectiv turistic, iar dacă mai pui la socoteală și faptul că o fotografie ce surprinde castelul în fundal este un „must have” al oricărui călător contemporan, cu siguranță vei dori să îl vizitezi.


Tot în curtea exterioară a castelului, denumită și Curtea Husarilor, puteți găsi Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara, care funcționează în două clădiri distincte: Muzeul de Arheologie și Casa Breslelor, ambele oferind o colecție vastă de obiecte și bunuri culturale cu valoare istorico-documentară.

În cadrul expozițiilor puteți descoperi vase ceramice, unelte, podoabe și piese de harnașament datând de la începutul epocii fierului. În Casa Breslelor sunt expuse lăzi de breaslă, table de breaslă, căni de bere, ulcioare și o colecţie de numismatică ce cuprinde monede medievale europene și turcești. Exponatele pun în valoare tradițiile, meșteșugurile și meseriile care se practicau în cadrul breslelor.


Castelul Corvinilor Hunedoara

Program vizitare: Luni: 12:00 – 20:30*

Marți-Duminică: 09:00 – 20:30*

*intrarea se face cu 45 min înainte de ora închiderii

Tarife vizitare: 30 Lei**

** se aplică reduceri/gratuități pentru copii/pensionari/grupuri

+40 786 048 718

www.castelulcorvinilor.ro


Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara

Program vizitare: Luni: 10:00 – 17:00*

Marți-Duminică: 09:00 – 17:00*

*intrarea se face cu 15 min înainte de ora închiderii

Tarife vizitare: 9 Lei**

** se aplică reduceri/gratuități pentru copii/pensionari/grupuri

www.primariahunedoara.ro/ro/info-util/servicii-publice/muzeul-de-arheologie-istorie-si-etnografie-hunedoara

CONTACT